Rosenkål med baconknas

4 prs.

Baconknas:
1 spsk. olivenolie
200-300 g bacon i tern
2 skiver rugbrød, skåret i små tern
evt. 2 tsk smør
1 spsk. persille, hakket fint
60-100 g revet parmesan

Olivenolien vares op i en pande/sauterpande.
Bacon steges sprødt i olien og tages op af panden - efterlad fedtet.
Rugbrødsternene steges i fedtet, man kan evt. suplerer med lidt smør, hvis der ikke var så meget fedt fra baconen.
Når rugbrødet begyndet at blive sprødt, hældes bacon tilbage i panden.
Tilsæt persille og vendt godt rundt - lad steg ei 2 min.
Parmesanen tilsættes, vend igen godt rundt og tag op af panden og stil til side.

Rosenkålen:
1 kg rosenkål
vand
salt
Isterninger
1½ spsk. olivenolie
1 spsk. smør
salt
peber
evt. lidt parmesanost

Vand, med lidt salt, bringes i kog.
Forbered en skål med isvand
Kog rosenkålen i 5 minutter, hælde vandet fra og dyp kort i isvandet.
Hældes rosenkålen gennem en sigte.
Olien og smør varmes op i panden/sauterpanden.
Rosenkålen tilsættes og vend forsigtegt rundt men de varmes godt op.
Tilsæt baconknas, vend rundt og smag til med salt og peber.
Man kan evt. tilsætte en håndfuld revet parmesan til sidst.




(c) 2025 e-fri.dk