Hvidløgskylling med ostesauce

6 prs.

ca. 500 g pasta
vand
salt
olie
50 g smør
4 fed hvidløg, snittet i tern eller strimler
600 g kyllingebryst, skåret i tern
2 tsk. chili, tørret og i flager
1½ tsk peber, friskkværnet
1 tsk. groft salt
1 peberfrugt, i tern
1 dl pastavand (fra kogning af pastaen)
1 tsk. basilikum, tørret og hakket
½ tsk. muskatnød, revet
2½ dl fløde
100 g parmesanost, revet eller i små tern

Vand, tilsat olie og salt, bringes i kog og pastaen koges her i.
Gem 1 dl af pastavandet, når vandet hældes fra pastaen og denne stilles til side.
Smør smeltes i en sauterpande eller tilsvarende.
Hvidløg og kylling tilsættes smøret og lad svitse i 2-3 min.
Chili tilsættes og kødet steger indtil det er gennemstegt.
Tilsæt peber, salt, peberfrugt og pastavand og lad simre i 3-4 min.
Basilikum, muskatnød, fløde og ost tilsættes, og når osten er smeltet, tilsættes pastaen og der vendes godt rundt.

Man kan servere med lidt ekstra peber, chili og ost til at drysse på efter egen smag.


(c) 2025 e-fri.dk