Til denne ret skal der skaffes filodej - rektangel-formet.
300 g filodej, evt. 6 ark
Fyld:
1 tsk. smør
2 fed hvidløg, hakket fint
200 g spinat, skyllet
1 tsk. spidskommen
150 g feta, most
50-75 g smør
1 tsk. smør smeltes på en pande og hvidløg tilsættes og svitses i 1 min.
Spinat tilsættes og lad svitse godt indtil man skønner at al væden er væk.
Tag spinatblandingen af panden og krydr med spidskommen og rør fetaosten i.
Smelt resten af smørret.
Pensel arkene med smør - fold evt. sammen midt på, hvis arket er stort.
Fordel fyldet på det lange led i den ene side af filodejen.
Rul filodej med fyld til en lang pølse - luk ved at pensle lukningen med lidt af smørret.
Man kan nu rulle til en snegl eller anden form man ønsker.
Placer börek på en bageplade, pensl med smør og bag ved 200° i 15-20 min.
Forslag: Man kan også folde dejen, som var det en samosa, man ville lave.