Til denne ret skal der skaffes filodej - rektangel-formet.
400-500 g filodej, evt. 8-10 ark
Fyld:
1 tsk. olivenolie
1 løg, hakket fint
2 fed hvidløg, hakket fint
1 tsk. paprika
1 tsk. spidskommen, plvd
1 tsk. peber, stødt
500 g oksefars
2 æg
3-4 spsk. hakket persille
50 g feta, most
50-75 g smør
Oksefarsen røres sammen med æggene.
Olivenolien varmes på en pande, og løg og hvidløg tilsættes og svitses i 2 min.
Paprika, spidskommen og peber tilsættes.
Farsen vendes i sammen med persille og feta og simrer indtil kødet er brunet.
Smelt smørret.
Pensel arkene med smør - fold evt. sammen midt på, hvis arket er stort.
Fordel fyldet på det lange led i den ene side af filodejen.
Rul filodej med fyld til en lang pølse - luk ved at pensle lukningen med lidt af smørret.
Man kan nu rulle til en snegl eller anden form man ønsker.
Placer börek på en bageplade, pensl med smør og bag ved 200° i 15-20 min.
Forslag: Man kan også folde dejen, som var det en samosa, man ville lave.