Oksekød med hvidløgssmør

4 prs.

Hvidløgssmør:
100 g smør
16 fed hvidløg, hakket fint

Smør smeltes og hvidløgs røres i.

1 kg oksekød i tern eller strimler
1 spsk groft salt
1½ tsk. peber, friskkværnet
Løg: der kan anvendes 6 forårsløg, 2 store løg, 3 dl porrer eller en kombination - snittet groft.
1 dl persille, hakket
½ peberfrugt i tern
3 dl madlavningsfløde
2 spsk. maizenamel

Oksekødet krydres med salt, peber og 2 spsk. af hvidløgssmøret.
Overfør til et ildfast fad og stil i ovn ved 220° i 20 min., vend rundt i det halvvejs.
Hvidløgssmøret varmes op på en pande eller en sauterpande.
Tilsæt løg, persille og peberfrugt og svits godt i 4-5 min.
Kødet overføres til panden/sauterpanden, lad svitse i 5-6 min.
Når kødet er mørt, tilsættes fløden og gives et opkog.
Smag til med salt og peber og jævn med maizenamel.



(c) 2025 e-fri.dk