Oksekød med chili

4 prs.

Kødet:
450-500 g oksekød i tern
½ dl maizena
½ dl hvedemel
½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 dl neutral olie

Maizena, hvedemel, bagepulver, salt og peber blandes godt sammen.
Kødet vendes godt i melblandingen.
Olien varmes på i f.eks. en wok:
Kødet steges gyldent i olien - en håndfuld ad gangen. Det er vigtigt at kødestykkerne ikke kommer til at klæbe sammen, så overfør dem enkeltvis til olien.
Kødet tages op og næsten portion kød steges.
Når al kødet er stegt, stilles det til side og olien anvendes til saucen.

Saucen:
4 chilifrugter, det bliver flot hvis man anvender chilier i mere end 1 farve
3-4 fed hvidløg, hakket fint
1-1½ tsk, hakket ingefær
½ dl sojasauce
1 spsk. farin eller anden mørk sukker
2 spsk. riseddike
1 spsk. sesamolie

Man fortsætter med olien fra kødet.
Chili snittes fint.
Sojasauce, farin, riseddike og sesamolie blandes sammen i en skål.
Chili, hvidløg og ingefær svitses i ½ min i olien.
Sojablandingen tilsættes  og svits i ½ min.
Kødet føres tilbage i wokken og varmes godt igennem.

Serveringsforslag: krydret blomkålsris


(c) 2025 e-fri.dk