8 prs.
500 g oksekøds fars
200 g bacon i tern
5-7 forårsløg i skiver
2 fed hvidløg, snittet fint
½ tsk. stødt laurbærblad
Cayennepeber
2-2½ dl oksebouillon
2 dl vand
1 dåse kidneybønner (ca. 240 g)
1 dåse fava bønner (ca. 190 g)
1 dl røde linser, skyllet godt
1½ spsk. champignon soja
Salt
Peber
Kulør
Evt. jævning
Farsen og bacon brunes og løget og hvidløg hældes i og lad stege i 2 min.
Krydderier tilsættes - steg i yderligere 2 min.
Bouillon, vand, bønner og linser tilsættes og lad simre, under låg i 40 min. - smag til med soja, salt og peber.
Kulør tilsættes.
Jævnes hvis nødvendigt.
Lækkert til kartoffelmos/ris med syltede rødbeder.