4 prs.
1 stort løg, hakket fint
2 fed hvidløg, hakket fint
3 spsk. olie
400 g lammefars
250 g champignoner, skåret i små stykker
1 stor gulerod, skåret i små stykker
2 spsk. tomatpure
1½ dl tør hvidvin
2½ dl oksebouillon
Salt
Peber, friskkværnet
Evt. en anelse chili
Champignonsoja
Jævne med maizenamel
Løg og hvidløg svitses let i olien i en gryde.
Farsen tilsættes og brunes.
Tilsæt tomatpure, hvidvinen og bouillonen hældes i gryden. Lad koge i 2-3 min.
Smag til med salt og peber, lidt chili og evt. champignonsoja.
Jævn med maizenamel.
Tag kødet af varmen, da det ellers gerne vil brænde på.
Fordel kødet i et ildfast fad.
Kartoffelmos
Mosen fordeles ovenpå kødet.
Det står én frit for at gøre kartoffelmosen fancy, man kan bruge en sprøjtepose, lave mønstre med en gaffel eller noget helt andet.
½ dl fint revet cheddar
Drys cheddar oven på mosen.
Retten gratineres i ovn ved ca. 200° indtil osten og mos er sprød og gylden.