Der bruges typer grøn chili til denne ret. Hvis man ikke kan skaffe padron chilier, kan man i stedet anvende grønt peberfrugt.
Skær de stræke chilier ud på langs, så det er nemt at spise uden om, for de der ikke lige har lyst til at lægge mund og krop til direkte at spise stærke chilier.
4 prs.
2 tsk. olivenolie
1 stort løg, skåret i tern
5 fed hvidløg, hakket
3 tsk. spidskommen, plvd
2 tsk. koriander, plvd
½ kg kyllingekød i tern eller strimler
8-10 padron chilier, skåret i 1½ cm skiver
4-5 stærke grønne chilier, delt på langs
5 dl hønsekødsbouillon
1 dåse hvide bønner - cannellini bønner, drænet
1½ tsk. oregano, tørret og hakket
2 dl emmentaler, revet
1½ dl fløde
salt og peber
evt. maizena til at jævne retten med.
Olivenolien varmes op i en gryde eller sauterpande - der skal være låg til.
Løg svitses i olien i 2 min.
Tilsæt hvidløg og lad svitse i 2 min.
Spidskommen og koriander tilsættes og svitses med i 1 min.
Kyllingekødet og de 2 slag chilier tilsættes og lad svitse i 5 min.
Tilsæt bouillon, bønner og oregano, læg låg på, bring i kog og lad simre i 30 min.
Tilsæt osten og fløden.
Smag til med salt og peber og vurder om retten evt. skal jævnes.
Egner sig fint med et godt stykke brød til.