Råsyltet rødkål

Dette minder om den tyrkiske version man kan få i sin dürüm-rulle.
Hvad er råsyltning?

et rødkålshoved (ca. 300-400 g)
6 dl æbleeddike
1½ tsk. groft salt
2 spsk. citronsaft
4 fed hvidløg, i tern eller strimler

Glasset til opbevaring af det færdige resultat, skoldes i kogende vand tilsat lidt atamon.
Rødkål snittes og hældes i en skål.
Æbleeddike, salt, citron og hvidløg blandes sammen og hældes over kålen (skal helst være dækket).
Sørg for at vende godt rundt i kålen, så reaktionen med eddike og citron kan starte, hvilket fremmer den lyserøde farve i kålen.
Lad kålen trække i lagen i 30 min.
Kålen overføres til glasset.
Lagen tilsættes evt. atamon og hældes over kålen i glasset, der lukkes.
Kålen er klar efter ca. 2 timer.


(c) 2025 e-fri.dk